Terowong Tanpa Hujong

Double Standard

Posted in Hidup by Ibrahim Sulaiman on August 27, 2010

Suatu ketika, selepas waktu sahur.Aku,dia,dia,dan seorang lagi lelaki asyik menonton tv.Sedang menonton, ditayangkan satu iklan.Iklan siri tv melayu, berkenaan pendekar pendekar Melayu yang ada KUASA KUASA.

Aku melihat, dia, dia, dan lelaki yang seorang lagi itu ketawa. Menggelakkan pendekar pendekar Melayu yang ada KUASA KUASA.

Selesai itu, ditayangkan satu lagi iklan. Iklan siri tv omputih, berkenaan manusia manusia omputih yang ada KUASA KUASA.

Aku melihat, dia, dia, dan lelaki yang seorang lagi itu terdiam. Terdiam kagum dengan manusia manusia omputih yang ada KUASA KUASA.

DOUBLE STANDARD SIAL!

nota celah kaki: KUASA KUASA = SUPER POWER = KUASA LUARBIASA

Advertisements

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Zulfiqar Johan said, on September 23, 2010 at 11:33 am

    Haha, lawak r ko ni baim. Ternyata jelas keupayaan dirimu menelaah keadaan sekeliling amat mantap, terutamanya perkara perkara kecil sedemikian. Tulisan anda menbuat saya berfikir. gear2 mula bergerak, dan jujur saya katakan, saya amat berminat dengan entry ini.
    double standard di kalangan Malaysian amat apparent, contohnya semasa membeli kenderaan (ala, kereta Malaysia tak bagus,lambat) padahal kapasiti enjin sama. Contoh kedua adalah dalam perniagaan (kompeni org putih sememangnye sentiasa lagi bagus dari kompeni org malaysia) dan macam2 lg.

    Maafkan kiranya penulisan saya ini membosankan anda hingga ke kematian (bored you to death), dan salam aidilfitri buat diri anda sekali lagi.

    Assalamualaikum

    • Baim Syd Barrett said, on September 23, 2010 at 8:16 pm

      Salam Zul, hepi betul aku dapat komen dari ko..smpi jgk ko kat blog aku eh hehe.Pasal double standard ni mmg biasa kite dgr kan..mgkn dalam perkara tertentu memang kita ketinggalan dan produk luar lagi bagus..tapi tak semuanya kan.Harap harapnye kite dapat membuat penilaian yang betul.

      Salam Aidilfitri zul..aku rindu ko!

  2. Irving Tan said, on September 23, 2010 at 10:23 pm

    Ko jangan double-standardkan aku dengan Herrmy pulak pasni – mentang2 muka Herrmy macam Rain ko nak lepak melebih dengan dia pulak hahahahah XD

    I miss our time bogelling together!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: